10 marca spotykamy się w sali bankietowej Górecznika na wyjątkowym wydarzeniu - kolacji degustacyjnej "Kuchnia jest Kobietą". Gościem specjalnym wieczoru będzie Magdalena Ossowska, doradczyni kulinarna, zastępczyni szefów kilku uznanych restauracji oraz pasjonatka kuchni. W programie 7 setów dań degustacyjnych od amuse-bouche, przez 2 dania główne aż po deser. Cena biletu to 250 zł.
Brak planów na Dzień Kobiet? Zapraszamy 10 marca do naszej sali bankietowej na spotkanie z kobietami w roli głównej "Kuchnia jest kobietą" to nie tylko kolacja degustacyjna, ale wieczór poświęcony płci pięknej.
- Magdalena Ossowska - doradczyni kulinarna, sous chef takich restauracji jak YoSH Stuttgart, St. Germain, TC Weissenhof, szefowa kuchni kilku polskich restauracji.
- Joanna Ochniak - certyfikowana, międzynarodowa jurorka konkursów kulinarnych w WorldChefs, ambasadorka Kulinarnego Pucharu Polski, właścicielka firmy szkoleniowo-doradczej
- Agnieszka Hajbura-Michałowska - projekt menadżer wyspecjalizowany w preopeningach hoteli i restauracji, wice prezes Polskiej Akademi Sztuki Kulinarnej jurorka i konsultant branży HoReCa, twórca pierwszego szklaku kulinarnego na Dolnym Śląsku Smaki Dolnego Śląska i wystarczy.
- 7 setów dań
Menu
Amuse-boucheCappucino z korzenia pietruszki / pumpernikiel / pâté z zimową truflą
Autorka dania: Magdalena Ossowska
Przystawka zimna
Carpaccio z polskiej wołowiny / crème fraîche / wędzony kawior z pstrąga z Zielenicy / endywia kędzierzawa
Autorka dania: Magdalena Ossowska
Przystawka ciepła
Raviolo z nadzieniem 3 sery / palone masło / orzech włoski
Autorka dania: Magdalena Ossowska
Danie główne rybne
Filet z morszczuka kapskiego / krokiet ziemniaczany / sałatka z imbiru i brokuła / puree z cukinii
Autor dania: Roman Wegnerowicz
Intermezzo
Marakuja / prosecco / czuszka
Autor dania: Tomasz Różański
Danie główne mięsne
Perliczka supreme / polenta z pomidorem / demi-glace z balsamico / trufla z czerwonej kapusty
Autor dania: Tomasz Różański
Deser
Millefeuille / biała czekolada / malina / kwaśna śmietana
Autorka dania: Magdalena Ossowska
- degustacja win z sommelierem Krzysztofem Sułkiem;
- panel dyskusyjny o kobietach sukcesu;
- muzyka na żywo;
- 575 600 111 - Mateusz Bąkowski