Fish & Chips, karp na borowikach, sałatka cesarska z kurczakiem, sandacz na boczniakach oraz żeberka BBQ - te dania szczególnie polecamy w sezonie letnim 2022. Oto najnowsza karta dań na tegoroczne lato.
Zobacz nowe menu na naszej stronie:
Menu na sezon letni to przede wszystkim powroty:
- sandacz na boczniakach
- dorada w ziołach
- burger rybny
Wsłuchaliśmy się w głosy Gości Karczmy, którzy zatęsknili za smakami zaproponowanymi przez naszą kuchnię rok temu i właśnie dlatego powróciły do nas w/w pozycje.
Nowa karta to także nowości:
- karp na borowikach
- stek Flintstona z sosem chimichurri i ziemniaczaną grateną z brokułami
- miętus (tusza)
W najnowszym menu postanowiliśmy postawić na lokalność. Z dumą prezentujemy pochodzenie niektórych surowców:
- Karp, którego serwujemy w Karczmie Górecznik pochodzi z certyfikowanego znakiem Dolina Baryczy Poleca Gospodarstwa Rybackiego Karola Girusa w Możdżanowie. Ryba trafia do nas dzięki Krótkiemu Łańcuchowi Dostaw.
Więcej na temat Gospodarstwa: https://grmozdzanow.pl/ - Do zup podajemy certyfikowany znakiem Dolina Baryczy Poleca chleb z Piekarni GS Przygodzice.
- W Karczmie Górecznik kupisz naturalne soki z Gospodarstwa Sadowniczego "Dziekan" szczycące się certyfikatem Dolina Baryczy Poleca.
- Wieprzowina złotnicka dostarczana jest do Karczmy Górecznik przez firmę Nowicki Naturalnie z Potaśni pod Ostrzeszowem
Więcej na temat firmy Nowicki Naturalnie: www.nowickinaturalnie.pl - Pstrąg serwowany w Karczmie Górecznik pochodzi z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica
Więcej na temat Gospodarstwa: https://www.zielenica.pl - Boczniaki dostarcza nam firma Biadała Mushrooms z siedzibą w Rąbczynie pod Ostrowem Wielkopolskim:
Więcej na temat firmy: https://biadala.com.pl
Zapraszamy od dziś, czyli od piątku 22 kwietnia
https://gorecznik.pl/blog-temp/498-karczma-prezentuje-menu-na-lato-2022.html#sigProIdcaf311680d