8 marca 2024 roku w naszej sali bankietowej organizujemy jedną z dwóch kolacji degustacyjnych w tym roku. Goście specjalni imprezy to Kurt Scheller, Bartosz Peter oraz Paweł Mieszała. W menu znajdziecie 7 dań od pre-deseru, przez dania główne aż po deser. Bilety w cenie 349 zł/os. dostępne od 8 stycznia 2024 roku. Stoliki 8-10 osób (okrągłe). Bilety: 604 935 605.
Informacje na temat kolacji:
Kiedy?
8 marca 2024 roku w naszej sali bankietowej organizujemy jedną z dwóch kolacji degustacyjnych w tym roku. Goście specjalni imprezy to Kurt Scheller, Bartosz Peter oraz Paweł Mieszała. W menu znajdziecie 7 dań od pre-deseru, przez dania główne aż po deser.
Za ile?
Bilety w cenie 349 zł/os. dostępne od 8 stycznia 2024 roku. Stoliki 8-10 osób (okrągłe). Bilety: 604 935 605
Kto zagra?
Muzyka: niech to będzie dla Was muzyczna niespodzianka.
Kto będzie gotował?
Spotykamy się ponownie w mocnym, mistrzowskim składzie:
Kurt Scheller to postać, której nikomu nie musimy przedstawiać. To uznany w Polsce szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii Kulinarnej, fantastyczna i ciepła osoba, która była z nami już podczas poprzednich edycjach. Chef Kurt pokazał się ze wspaniałej strony prezentując niezwykły spokój, opanowanie i świetne podejście do zespołowej pracy.
Bartosz Peter - Kapitan Reprezentacji Polski Kucharzy. Bartek, który lada moment (pod koniec stycznia 2024) po raz kolejny rywalizował będzie o najważniejszy tytuł kulinarny na świecie na kulinarnej olimpiadzie. Bartek szkolił nas już z przygotowania dań imprezowych, teraz przygotuje wspólnie z naszymi wyjątkowe dania inspirowane swoją wiedzą i doświadczeniem.
Paweł Mieszała to zaś postać, której nie musimy Gościom naszych kolacji przedstawiać. Właściciel Cukierni Pawlova w Luboniu pod Poznaniem to także Mistrz fachu cukiernictwa, który jest z nami zawsze wtedy, gdy dzieje się u nas coś wyjątkowego kulinarnie. Podczas ostatniej kolacji "Ryba do syta" Paweł po raz kolejny wzniósł się na wyżyny prezentując jeden z najwspanialszych deserów, jakie mieliśmy okazję u nas jeść.
Ile dań znajdziemy w menu?
7. Będą to:
- pre-deser
- Amuse-bouche
- Przystawka zimna
- Przystawka ciepła
- Danie główne rybne
- Danie główne mięsne/wegetariańskie
- Deser
I będzie też nasz górecznikowy akcent, który dla nas jest hitem ostatnich miesięcy, ale....na razie niczego nie możemy Wam zdradzić ;)
Partnerami wydarzenia są firmy: Fine Dine, Bidfood Farutex, Chef’s Culinar.