To kolejny rok z certyfikatem Dolina Baryczy Poleca. Kolejny rok, w który udowadniamy, że współpraca się opłaca i nie jest to tylko slogan. Rozszerzyliśmy współdziałanie o usługi, potrzymaliśmy dotychczasowe kontakty z producentami i ponownie wprowadziliśmy produkt w postaci wina z Doliny Baryczy.
Pytacie, więc odpowiadamy: w Wielkanoc nasz obiekt jest nieczynny. Nie skorzystacie z oferty Karczmy, Hotelu oraz nie będziecie mogli pospacerować po ścieżkach edukacyjny i zagrodach. Zapraszamy we wtorek po świętach.
Wyśmienite menu, doskonała atmosfera na sali oraz sporo wiedzy na temat współczesnego świata kulinarnego, trendów oraz win - za nami kolacja degustacyjna „Kuchnia jest kobietą. Gościem specjalnym wydarzenia była Magdalena Ossowska, doradczyni kulinarna. Nasze zaproszenie przyjęli również Joanna Ochniak oraz Agnieszka Hajbura-Michałowska.
Zapraszamy na kolejne spotkanie z produktem regionalnym w naszej Karczmie Górecznik. Spotykamy się w niedzielę 11 czerwca od 12:00 do 16:00. "Niedziela z produktem regionalnym" to spotkania z wyjątkowymi ludźmi, którzy wkładają serce w wyjątkowe produkty.
Przedstawiamy Wam dwa nowe wysokoprocentowe trunki sygnowane marką Górecznika. Górecznikowa Przepalanka oraz Górecznikowa Gruszka z cynamonem. Produkty są dostępne jedynie na stoisku regionalnym w Karczmie.
26 lutego (niedziela) w naszej sali bankietowej ruszył "Weselny meeting". To inicjatywa, z którą przyszli do nas Adam Barczak - właściciel Agencji Muzycznej Mad Music Agency, Maja Kasprzak - znana fotografka oraz Patrycja Rudowicz - weddingplanerka. Było to spotkanie z usługami i produktami potrzebnymi do organizacji przyjęcia weselnego. Cieszymy się, że wydarzenie spotkało się z tak ogromnym odzewem ze strony przyszłych Par Młodych.
Przedstawiamy Wam nowe, odświeżone na lato 2023 menu, a w nim kilka wybitnie smacznych nowości: morszczuk na puree z białych warzyw z kluseczkami szpinakowymi, kurczak na gorgonzoli, sałatka szefa z łososiem i jajkiem w koszulce, naleśnik z szarpaną wieprzowiną, burger vege z kotletem z pieczonych buraczków. Nowe menu obowiązuje od 31 marca 2023 roku.
10 marca spotykamy się w sali bankietowej Górecznika na wyjątkowym wydarzeniu - kolacji degustacyjnej "Kuchnia jest Kobietą". Gościem specjalnym wieczoru będzie Magdalena Ossowska, doradczyni kulinarna, zastępczyni szefów kilku uznanych restauracji oraz pasjonatka kuchni. W programie 7 setów dań degustacyjnych od amuse-bouche, przez 2 dania główne aż po deser. Cena biletu to 250 zł.