Wzbogacamy śniadania hotelowe w Hotelu Górecznik*** o doskonałe wyroby pana Józefa Wiorka z Ostrzeszowa. To szynki, kiełbasy, pasztety oraz smalec. Wszystkie są wyjątkowo smaczne, o czym w pierwszej kolejności będą mogli się przekonać goście hotelowi. Produkty z Ostrzeszowa są dostępne do kupienia także na stoisku regionalnym w Karczmie Górecznik.
- W Ostrzeszowie, na południu Wielkopolski od dawna produkowane były kiełbasy i wędzonki wieprzowe, słynące z wykwintnego smaku i aromatu - - pisze na swojej oficjalnej stronie Józef Wiorek, producent wędlin z Ostrzeszowa. Wyroby wytwarzane z mięsa od tuczników żywionych tradycyjną metodą "na mokro" stały się dziedzictwem, które z wielką przyjemnością przyjąłem i kultywuję. Aby nie zaprzepaścić dorobku przodków i utrwalić ich osiągnięcia otworzyłem pierwszą w Polsce pracownie produktu tradycyjnego i uzyskałem wpisy dla moich wyrobów na Listach Produktów Tradycyjnych. Dziś pragnę zaproponować Państwu możliwość skosztowania produktów, które cieszą się uznaniem ogromnej rzeszy smakoszy w całej Polsce, a także i poza jej granicami. Wyroby, które Państwu oferuje to połączenie wielopokoleniowej tradycji, wielkopolskiej solidności i pasji, wszystkie te czynniki powodują, że na Państwa stołach zagoszczą wyśmienite produkty pozbawione "skazy" masowej produkcji, a obdarzone smakiem tradycji - dodaje.
W ofercie Józefa Wiorka znajdziemy kiełbasy, parówki, kabanosy, ale także podroby: wątrobiankę, kaszankę czy pasztety. Od 21 czerwca wzbogacamy śniadania hotelowe w Hotelu Górecznik*** o doskonałe wyroby Państwa Wiorków. Będzie je można nabyć w Karczmie na stoisku regionalnym. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą dostępną w witrynie producenta.
https://gorecznik.pl/blog-temp/89-aktualnosci/158-wedliny-od-wiorka-na-stoisku-regionalnym-w-karczmie.html#sigProIdf448c23f18