20 listopada 2018 w naszej sali bankietowej profesjonalne jury oceniało zwycięskie potrawy z kolacji rybnych "Ryba do syta" 2018. Konkurs ma za zadanie wyłonić Mistrza Karpia 2018. Wyniki zostaną podane do publicznej wiadomości 7 grudnia podczas podsumowania tegorocznych Dni Karpia w Dolinie Baryczy.
Podczas konkursu wystawiliśmy zwycięskie danie z naszej kolacji "Ryba do syta", która odbyła się 26 października w naszej sali bankietowej. "Sum w sosie z zielonego ogórka" zachwycił publiczność, a czy zachwycił jurorów? Okaże się 7 grudnia podczas podsumowania Dni Karpia 2018, które odbędzie się w Miliczu.
https://gorecznik.pl/blog-temp/89-aktualnosci/197-mistrzowskie-propozycje.html#sigProIdc58b0be732
To wielkie szczęście dla nas gościć tak wybitne postaci polskiej sztuki kulinarnej jak Barbara Jakimowicz-Klein, Agnieszka Hajbura Michałowska, Zbigniew Koźlik, Grzegorz Pomietło oraz Arkadiusz Dziakowski. Oczywiście to także wielki zaszczyt użyczyć kuchni tak świetnym szefom kuchni, którzy wzięli udział w konkursie. Było ich tym razem 12. Oto dania zaprezentowane podczas wczorajszych zmagań w ramach konkursu "Mistrz Karpia 2018".
- Gospoda 8 Ryb z Rudy Sułowskiej - „Sum pieczony z bekonem podany z sosem holenderskim, konfiturą z czerwonej cebuli, puree ziemniaczanym i emulsją ze szpinaku"
- Restauracja KARDAMON z Odolanowa - „Sandacz podawany na puree z batatów z chipsem z jarmużu i spaghetti warzywnym”
- Restauracja KARPIÓWKA z Odolanowa - „Karp w sosie porowym”
- Restauracja TEO z Cieszkowa - „Sum na gorąco z serem, podawany z ryżem i marchrwką po koreańsku”
- Górecznik Karczma z Antonina - „Sum w sosie z zielonego ogórka”
- Restauracja Trzcieliny z Przygodzic - „Paprykowy karp”
- Restauracja "W Starym Młynie" z Niesułowic - „Łazanki z karpia”
- Jaworowy Dom z Cieszkowa - „Karp zapiekany w warzywach podawany z niokami oraz sosem koperkowo - śmietankowym”
- Karczma Rybna - Ruda Żmigrodzka - „Karp w kąpieli śmietanowo-borowikowej”
- Restauracja „Lido” z Antonina - „Przysmak Elizy Radziwiłłówny”
- Restauracja Grabownica z Grabownicy Milickiej - „Pierogi z karpia podane z sosem śmietankowo - karpiowym”
- Hotel & Restauracja Libero z Milicza - „Szafranowa zupa rybna”
Oto jak wyglądały dania:
https://gorecznik.pl/blog-temp/89-aktualnosci/197-mistrzowskie-propozycje.html#sigProId1f1c7225f4
Link do relacji z fotografiami oraz opisem.
http://www.gminaprzygodzice.info/2018/11/nauka-nie-idzie-w-las-podsumowanie.html