Do przygotowania smacznej potrawy nie potrzebujemy tony przypraw - przekonywał dziś podczas warsztatów kulinarnych Arkadiusz Dziakowski. Juror z konkursu Mistrz Karpia oraz szef kuchni wrocławskiej restauracji Agawa uczył restauratorów z Doliny Baryczy jak przyrządzać proste dania z ryb oraz kurczaka.
Arkadiusz Dziakowski w swojej kuchni jest bezkompromisowy. Stawia przede wszystkim na smak, ale uzyskany jedynie np. dzięki odpowiedniej obróbce termicznej. Jeśli kurczak - to tylko sam kurczak moczony przez kilka godzin w solance. Nie filety, a w całości. Dopiero wtedy - zdaniem szefa kuchni wrocławskiej restauracji Agawa - poczujemy delikatność i prawdziwy smak tego mięsa.
8 stycznia w naszej kuchni odbyły się warsztaty z jurorem konkursu "Mistrz Karpia". Zaproszeni na szkolenie restauratorzy z Doliny Baryczy to uczestnicy konkursu Mistrz Karpia 2018, którzy niejako w bonusie otrzymali możliwość spotkania się z Dziakowskim. Szefowie kuchni oraz właściciele restauracji z naszego regionu mieli okazję podszkolić się w przygotowaniu propozycji spod znaku finger food. Oto dania, które podczas warsztatów przygotowano.
https://gorecznik.pl/blog-temp/89-aktualnosci/212-warsztaty-z-dziakowskim.html#sigProIdb906742e13