Wigwamu już nie ma, ale najsłynniejsze propozycje z menu tej restauracji powracają. Od wtorku do piątku w karcie Karczmy znajdziecie soczysty stek z antrykotu. Duńska sezonowana wołowina przygotowana według przepisu naszego szefa kuchni Romana Wegnerowicza, sos z zielonego pieprzu, frytki stekowe oraz coleslaw. 100% unikatowego smaku nie do podrobienia! Cena zestawu: 59 złotych.
Sekretem naszego szefa kuchni jest sposób przygotowania mięsa, które poddawane jest różnorodnej obróbce termicznej. Najpierw soczysty kawałek wołowego antrykotu (fr. entrecôte, międzyżebrze) trafia na grilla. Mięso następnie trafia do pieca, a potem na patelnię. I tutaj tkwi tajemnica przepisu, bo mięso podczas ostatniego etapu otrzymuje smak gruszki, w towarzystwie której spędza kilka chwil na patelni. To sekret Romana Wegnerowicza. Posmakujcie efektu pracy naszego szefa kuchni.
W zestawie znajdziecie:
- soczysty stek wołowy z antrykotu
- sos z zielonego pieprzu
- frytki stekowe
- coleslaw szefa kuchni
Cena zestawu to 59 złotych.
Dostępność:
Od wtorku do piątku w Karczmie Górecznik w godzinach od 10:00 do 22:00
https://gorecznik.pl/blog-temp/89-aktualnosci/98-soczysty-stek-powraca.html#sigProId93c1688ba2