Biała kapusta, marchew, pietruszka, cebula, koper i tajemnicza zalewa przygotowana przez Panią Ilonę - zastępczynię szefa kuchni Górecznika Romana Wegenrowicza. Oto sukces serwowanej w Karczmie surówki z białej kapusty. Przygotowujemy ją wyłącznie z naturalnych składników i właśnie z tego powodu smakuje tak wyjątkowo. Zapytaj o ten dodatek podczas zamawiania dania w Karczmie.
Wielu restauratorów idzie w tej kwestii na skróty. W końcu gotowa surówka to wygodne rozwiązanie. Ale czy o to chodzi, aby klient zjadł ten sam produkt, który może zjeść równie dobrze gdzieś indziej? Pytanie retoryczne, prawda? Właśnie dlatego postawiliśmy na swój produkt, od początku do końca przygotowany przez pracowników naszej kuchni. Do przygotowania tego dodatku do dań używamy tylko naturalnych produktów. To m.in. biała kapusta, marchew, pietruszka, cebula, koper.
Zadajecie sobie pewnie pytanie czym ta surówka wyróżnia się od takiej przygotowanej w domowej kuchni? Już spieszymy z odpowiedzią na to pytanie: to tajemnicza zalewa. Jej receptury strzeże Pani Ilona - zastępca naszego szefa kuchni. To właśnie Ona wpadła na pomysł tego płynu, który nadaje naszej surówce tak wyjątkowy smak.
Surówkę z białej kapusty można zamówić do każdego dania w Karczmie. Cena dodatku to 4 złote. Zapraszamy codziennie w godzinach od 10:00 do 22:00.