BLOG

Kolejki na Góreczniku

Niedziela i święta to na Góreczniku wielkie święta w Karczmie: święta doskonałej kuchni oraz wspólnego zasiadania przy stole. W Karczmie Górecznik robi się wtedy wyjątkowo tłoczno - tak to już jest od kilkunastu lat. Choć nasza obsługa działa na 110%, to i tak czasem zdarzają się delikatne przestoje w zamawianiu dań. Przepraszamy i jednocześnie zdradzamy jak pomóc w rozładowaniu tego tłumu. 

Trochę jak bar, bardziej jak restauracja

Musicie pamiętać (wiedzieć), że nasza restauracja jest swoistą hybrydą restauracji i baru szybkiej obsługi. Nie mamy obsługi kelnerskiej. Zamawiasz danie przy kasie i bierzesz ze sobą numerek, który trzeba położyć na czarnej macie. Dzięki niemu wiemy, gdzie usiadłeś i możemy Ci przynieść ciepłe danie. Cały proces jest bardzo sprawny i aktualnie średnie oczekiwanie na danie w całym roku wynosi około 19 minut. Niespełna 20 minut na wydanie świeżego dania to naprawdę mało. To wszystko zasługa sprawnego personelu, który uwija się jak mrówki w mrowisku, aby przygotować oraz wydać Twoje danie. 

Kolejki, kolejki

W tygodniu i w soboty nie ma z tym problemów, ale ze względu na ogromne zainteresowanie naszymi daniami i usługami niedziele i święta bywają na Góreczniku bardzo tłoczne. Głównie z tego względu nie przyjmujemy w te dni rezerwacji na stoliki (piszemy o tym w tym artykule: https://cutt.ly/DD6CJd9). Pamiętaj, że kobiety w ciąży oraz osoby wymienione w ustawie są obsługiwane w naszej Karczmie poza kolejnością.

 

Złote rady

Czekanie w kolejce po zamówienie możesz wykorzystać aktywnie na zapoznanie się z naszym menu, wtedy będziesz miał pewność, że po dojściu do kasy będziesz wiedzieć co chcesz zamówić. Proste, prawda? 

Zdecydowany Gość = krótsze kolejki = krótsze czekanie

Górecznikowy wujek dobra rada

Weź drukowane menu do ręki i zapoznaj się z kartą dań. Znajdziesz ją także na www.gorecznik.pl/menu

Upewnij się zanim staniesz w kolejce, że masz stolik. 

Czas oczekiwania w kolejce wykorzystaj na podjęcie decyzji o zamówieniu. 

 

Najpierw stolik, dopiero potem kolejka

Dlaczego w czasie ogromnego obłożenia (niedziela/weekendy) prosimy Was o to, abyście najpierw zajęli miejsce przy stoliku, a potem stanęli w kolejce? Powodów jest kilka, ale najważniejszy z nich to fakt, że podczas zamawiania dania przy kasie otrzymujesz od nas tzw. „brzęczek”, który musisz położyć na czarnej aktywnej macie Twojego stolika. Ta czynność otwiera całą lawinę procesów działających w naszej Karczmie, która jest hybrydą baru szybkiej obsługi i restauracji. Dzięki temu: 

  1. Dzięki temu Twój brzęczek z zamówieniem loguje się w naszym systemie
  2. A my wiemy, gdzie dostarczyć Twoje ciepłe dania
  3. Ty jesteś zadowolony, bo średni czas oczekiwania na danie w naszej Karczmie to 20 minut (oczywiście w kilku przypadkach może się on wydłużyć) i danie jest już na Twoim stole. 


I teraz musisz sobie odpowiedzieć na bardzo ważne pytanie:

Skąd mamy wiedzieć gdzie donieść danie, skoro Twój „brzęczek” nie jest nigdzie zalogowany?

Ano właśnie! I tutaj pies jest pogrzebany. Zatem przy następnej okazji pamiętaj, aby pomóc nam w sprawnej obsłudze poprzez zapamiętanie tej prostej reguły: najpierw stolik, a potem miejsce w kolejce. 

Jeden z Was stanie w kolejce, a drugi poszuka miejsca do siedzenia? W tym szaleństwie jest metoda, ale pamiętajcie: robicie to na własną odpowiedzialność. 

 

Gdzie znajdę menu? 

  • kartę menu znajdziesz na komodzie. Weź ją proszę ze sobą do stolika lub stań z nią w kolejce. Zapoznaj się z jej treścią zanim dojdziesz do kasy. 
  • łap proszę menu od nas w formie elektronicznej - www.gorecznik.pl/menu 

Kartę znajdziesz także na naszym facebooku. 

Krytyka w cenie

Nie jesteśmy nieomylni. Jesteśmy tylko ludźmi i tak jak Ty popełniamy błędy. Przyjmujemy krytykę i uwagi - nie boimy się tego, dlatego jeśli coś pójdzie nie tak w zamówieniu, jedzenie nie będzie podane tak, jak zamawiałaś/eś - nie krępuj się - możesz śmiało poinformować o tym personel. Podejdź do nas i wytłumacz o co chodzi. Na miejscu od razu zrobimy wszystko, aby sytuacja była klarowna. Pamiętaj o tym. 

Zanim napiszesz komentarz w sieci

Szanujemy Twoje zdanie! Prosimy Cię tylko o dwie rzeczy: 

1) zanim rzucisz inwektywami w naszą stronę, zatrzymaj się na moment i zobacz jak sprawnie realizujemy i wydajemy dania - średni czas oczekiwania na danie w naszej Karczmie to około 19 minut

2) zanim opublikujesz komentarz na którymś z naszych profili społecznościowych (za co serdecznie dziękujemy) zastanów się proszę czy długie kolejki to warunek wystawienia nam negatywnej oceny. Długie kolejki są praktycznie w każdych popularnych destynacjach, a pyszne dania niestety nie ;) 

I jeszcze jedna prośba: 

3) bądź zdecydowany. Powtarzamy to jak mantrę: w weekend bardzo często nie ma czasu na zastanawianie się. 

Dziękujemy Ci, że tworzysz z nami świetny klimat Karczmy. To dla nas bardzo ważne, abyś czuł się u nas komfortowo i potem mógł wystawić jak najbardziej rzetelną ocenę naszych usług. 

Dziękujemy! Stosując się do tych zasad pomagasz nam zmniejszyć kolejki na Góreczniku! Do zobaczenia na Góreczniku ;) 

Właściciel: 

Górecznik Taurus Sp. z o.o. Sp. k.

Antonin ul. Wrocławska 7
63-421 Przygodzice


Tel. +48 62 724 35 61
Tel. +48 602 266 093

kierownik@gorecznik.pl

Zapisz się do naszego newslettera, a nie minie Cię żadne ważne wydarzenie!
Zapisując się do newslettera akceptujesz postanowienia RODO. Szczegóły dostępne są w zakładce "KONTAKT".

Zobacz nasze opinie na TripAdvisor

Copyright © 2023 Górecznik All Rights Reserved. Designed By © Wedesign TELVICOM

Search