Szanowni Goście, z ogromnym wyprzedzeniem, na ponad 2 tygodnie przed sobotą 16 listopada informujemy, że tego dnia nasza Karczma będzie nieczynna. Wieczorem w całym lokalu zapraszamy naszych Gości na największą kolację „Ryba do syta” w Dolinie Baryczy. Chcemy się przygotować do tego wydarzenia jak najlepiej potrafimy, więc nie będziemy w stanie Was tego dnia obsłużyć. Nieczynne będą także ścieżki edukacyjne i zagrody ze zwierzętami. Zapraszamy w niedzielę 17 listopada.
Czar wspomnień
Od początku tej idei "Ryba do syta" skupia w jednym miejscu pasjonatów doskonałej kuchni nastawionej na ryby, szczególnie te z Doliny Baryczy. Tegoroczna edycja będzie równie smaczna i spektakularna, co w poprzednim roku. 27 października 2023 roku gościliśmy aż 225 osób i zaprosiliśmy ich do dwóch przestrzeni: w sali bankietowej oraz Karczmie.
Relacja z tej kolacji dostępna jest tutaj: Kolacja rybna "Ryba do syta" 2023 - relacja
Nie inaczej będzie w tym roku, dlatego też już dziś informujemy o tym, że 16 listopada (sobota) nasza Karczma będzie nieczynna. Dotyczy to również ścieżek edukacyjnych i zagród ze zwierzętami.
Biletów na kolację "Ryba do syta" nie mamy już od wielu miesięcy
Zastanawiasz się dlaczego nie możesz się dostać na tę kolację? Pytasz dlaczego nie mamy biletów, bo wyprzedają się na pniu? Kolacja "Ryba do syta" to wyjątkowe wydarzenie stworzone z myślą o wszystkich, którzy kochają smak świeżych ryb i doceniają niepowtarzalną atmosferę biesiadowania przy wykwintnych potrawach. Górecznik, usytuowany w malowniczej okolicy, słynie z dbałości o jakość serwowanych potraw i wyjątkowego klimatu. Kolacja „Ryba do syta” to jednak coś więcej niż tylko posiłek – to wieczór pełen smaków, który ma przenieść uczestników w podróż kulinarną, prowadzoną przez nasz zespół. Atmosfera, profesjonalna obsługa i starannie dobrane menu sprawią, że wieczór ten na długo pozostanie w pamięci gości.
Tradycja kulinarna Doliny Baryczy
Podczas kolacji „Ryba do syta” Goście będą mieli okazję skosztować rozmaitych dań rybnych, przygotowanych z dbałością o detale i w zgodzie z lokalnymi tradycjami. Na stołach zagoszczą ryby słodkowodne, w tym karp, sandacz czy pstrąg, serwowane na różnorodne sposoby. Kucharze pod wodzą szefowej Magdaleny Ossowskiej zadbają o to, aby każde danie miało niepowtarzalny charakter, łącząc klasykę kuchni polskiej z nowoczesnymi akcentami. Mamy to już w tym roku przećwiczone, bo jak dobrze pamiętacie byliśmy gospodarzami tegorocznej kolacji inauguracyjnej cykl wydarzeń pn. Dni Karpia w Dolinie Baryczy. Możecie o tym poczytać tutaj: Dni Karpia 2024 czas start!. Wydarzenie ma charakter kolacji degustacyjnej.
Więcej na temat Dni Karpia w Dolinie Baryczy...
można znaleźć na stronie www.dnikarpia.barycz.pl