Cóż to był za wieczór!. Iście mistrzowskie spotkanie w Dolinie Baryczy, w ramach wyjątkowej, tradycyjnej kolacji „Ryba do syta”.
Wciąż nie możemy wyjść z podziwu wspaniałej publiczności, która wczoraj towarzyszyła nam podczas tego wielkiego kulinarnego święta. Owacje na stojąco, które zgotowaliście Państwo nam po kulinarnym show przyprawiły nas o gęsią skórkę i będziemy te dźwięki wiwatów mieli jeszcze długo w pamięci.
Przygotowywaliśmy się do tego święta kilka dni. Nasza kuchnia pod wodzą Romana Wegnerowicza i przy wsparciu drugiego szefa Tomasza Różańskiego stanęła na rzęsach, aby wszystko wyglądało i przede wszystkim smakowało jak w najlepszych restauracjach w najdalszych zakątkach świata. Wiele trendów, wiele inspiracji, ale wspólny mianownik: do syta. I to wszystko w ramach Dni Karpia w Dolinie Baryczy.
Trudno jednym tchem wymienić wszystkie smakołyki, które wczoraj były bohaterami wieczoru, a było ich blisko 1000. Po raz pierwszy zaaranżowaliśmy wnękę na scenie po to, aby wyeksponować bufet zimnych przekąsek tzw. finger foodów. Już dziś wiemy, że jest to doskonałe miejsce do prezentowania naszych kulinarnych dokonań, a takimi z pewnością są przygotowane przez naszego szefa Romana i spółkę propozycje.
Wisienką na torcie wczorajszego wieczoru była niespodzianka, którą skrywaliśmy do samego końca. Podczas kolacji „Ryba do syta 2022” swoją obecnością zaszczycił nas sam Paweł Mieszała, Mistrz cukierniczego fachu, który zaserwować genialny czekoladowy predeser oraz rozbił bank prezentując deser w postaci tarty cytrynowej z wyjątkowymi rzemieślniczymi lodami z naszej manufaktury. Pawle - dziękujemy Ci za to wszystko.
Mamy wrażenie, że wszystko wczoraj zagrało jak się należy, no ale jeśli o doznania dla duszy zadbali Adam Wasiela oraz Marcin Darmosz prezentując przekrój muzyki rozrywkowej, to mogliśmy być pewni, że zagra.
Ostrzymy sobie już zęby na kolejny rok, bo poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko. W konkursie „Mistrz Karpia 2022” będzie nas reprezentować danie z ryby słodkowodnej: sandacz na tagliatelle z marchwi z sosem musztardowym.
Kolacja „Ryba do syta” została zorganizowana w ramach Dni Karpia w Dolinie Baryczy.
https://gorecznik.pl/aktualnosci/89-aktualnosci/532-ryba-do-syta-2022.html#sigProId40228fcd38