Sporo nowości, sprawdzone górecznikowe propozycje, nastawienie na produkty regionalne oraz przede wszystkim mnóstwo pyszności. Właśnie ruszamy z naszą nową kartą dań. Szefowa naszej kuchni Magdalena Ossowska przez ostatnich kilka miesięcy pracowała intensywnie nad nowym menu, czego efektem jest sporo nowości oraz udoskonalone receptury naszych sprawdzonych propozycji. Sprawdź nową kartę dań.
Wśród polecanych przez nas nowości znajdziecie m.in następujące dania:
- morszczuk kapski na włoskich kluskach w sosie z pieczonych pomidorów z kaparami
- pierogi z wędzonym halibutem
- półmisek chrupiących kalmarów
- kluski z pesto z rukoli (VEGE)
Wśród przystawek i sałatek znajdziecie u nas przede wszystkim autorską propozycję Szefowej kuchni:
- tatar wołowy (dostępny tylko od poniedziałku do piątku)
- sałatka halloumi
Nowości są także wśród burgerów:
- burger pastrami (z mięsem od Jack's Meat)
- falafel vege - kotlet z ciecierzycy
No i jest jeden nowy naleśnik :
- wiejski
A to tylko nowości w daniach, a mamy jeszcze desery 😍
Najnowsza karta dań dostępna jest oczywiście na naszej podstronie: menu. Zapraszamy od dziś ;)
https://gorecznik.pl/blog-temp/631-przedstawiamy-nowe-menu-na-sezon-letni-2024.html#sigProId10fed1234d