W gościnnych progach Restauracja i pensjonat "Hubertówka" w Nowym Zamku rywalizowaliśmy wczoraj o tytuł Mistrza Karpia 2023. I była to kolejna w naszym wydaniu udana rywalizacja.
Pojechaliśmy tam z dwiema propozycjami z kolacji "Ryba do syta".
👉 kremem chrzanowym z wędzonym karpiem i chipsem z topinamburu
👉 sandaczem na puree z bulwiastych warzyw, karmelizowanym borowikiem i sosem rakowym na białym winie
Naszą kuchnię reprezentowali Chef Przemysław Bogucki oraz Bartosz Górski, którzy na świeżo, w kuchni „Hubertówki” przygotowali dania jurorom.
Meldujemy, że nasz krem chrzanowy ex-equo z przepyszną zupką Pani Danusi Kowalskiej z Restauracji i Pensjonatu "Lido" w Antoninie zdobyły tytuł Mistrza Karpia 2023 w kategorii "Potrawa z karpia".
Wizyta w Hubertówce podczas konkursu kulinarnego była okazją do branżowych rozmów z restauratorami z Doliny Baryczy, których PRZYBYWA i to jest doskonała wiadomość 👏 Dziękujemy za te wszystkie miłe słowa, które skierowane były od Was, drodzy koledzy i koleżanki "po fachu". To bardzo budujące i motywujące, że potrafimy się wzajemnie inspirować i razem tworzyć markę kulinarną Doliny Baryczy.
Mieliśmy też okazję zobaczyć ciekawy pokaz kulinarny Kamila Klekowskiego, który wspólnie ze swoim zespołem pokazał w jaki sposób można inaczej przygotować karpia 🐟
Porozmawialiśmy nieco o przyszłości Dni Karpia oraz o przyszłej perspektywie finansowania z Lokalnej Grupy Działania Partnerstwo dla Doliny Baryczy 🤝
Dziękujemy jurorom oraz organizatorom konkursu. Jeśli chodzi o dania, które wystawiliśmy do konkursu, to były one już w regularnym karcie dań naszej Karczmy, ale niewykluczone, że do niej powrócą ;)
View the embedded image gallery online at:
https://gorecznik.pl/blog/89-aktualnosci/625-mistrz-karpia-2023-krem-chrzanowy-z-wedzonym-karpiem.html#sigProId0276ef127c
https://gorecznik.pl/blog/89-aktualnosci/625-mistrz-karpia-2023-krem-chrzanowy-z-wedzonym-karpiem.html#sigProId0276ef127c